Immaterialin taiteilijakattaus 

 Pilvari Pirtola  stadilainen taiteilija joka työskentelee laaja-alaisesti nykytaiteen kentällä.

 

Teoksissa käytetyt tekniikat vaihtelevat maalauksesta äänitaiteeseen ja kaikkeen siltä väliltä. Yleensä hänen töissään on läsnä hälyestetiikka ja radikaali poliittisuus.

 

http://low.fi/~nosfe/

 

https://www.youtube.com/user/nosfeh/


https://twitter.com/nosfe

 

 

 Juha Valkeapää  on helsinkiläinen ääni- ja esitystaiteilija. Hän tekee enimmäkseen improvisaatiota, joko puhdasta tai käsikirjoitettua. Äännelmät ovat sanattomia tarinoita, pääosassa on ihmisen ääni, ääntely ja laulu. Valkeapään esitykset syntyvät aina tiettyyn tilaan. Ne eivät ole neutraaleja tilan suhteen, tila on soitin.


Alussa oli ääni ja ääni on yhä, vaikka nykyään Valkeapää tekee enemmän teatteria tai esitystaidetta kuin äännelmiä. "Rakastan ääniä: kuuntelen niitä mielelläni. Haluan kertoa tarinoita. Joskus sanoin, joskus sanoitta. Aihe valitsee välineen."

 

www.juhavalkeapaa.net

 

 

 Salla Valle  on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka opiskelee parhaillaan esitystaidetta Kankaanpään taidekoulussa. Hän on tehnyt sekä sooloperformansseja että ryhmäesityksiä muiden Kankaanpään esitystaiteen opiskelijoiden kanssa. Häntä kiinnostavat ihmisen suhde luontoon sekä arjessamme toistuvat kaavat.

 

 

 Aapo Korkeaoja ja Katriina Sjöblom  ovat molemmat satakuntalaisia kuvataiteilijoita. Sjöblom asuu Ahlaisissa ja Korkeaoja Kokemäellä. He ovat tavanneet Kankaanpään taidekoulussa, jossa Korkeaoja opettaa ja Sjöblom opiskelee viimeistä vuotta.

 

Sjöblom tekee oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi paljon kollektiivista työtä. Hän on yksi kolmesta Kylkiäinen-performanssiryhmän perustajajäsenestä ja tänä kesänä hän on mukana muun muassa Kaupunkikalastuksessa (mm. Porin pääkirjastossa 14.8. asti) sekä ryhmänäyttelyssä Selvisin ilman kurinpitotoimia Noormarkun galleria Liisa Ekvistissä. (8.8.-29.8.)

 

Immateriaaliin Sjöblom tulee Korkeaojan kutsumana, tämän teokseen osallistuen. Korkeaoja on Immaterialin ja koko Käsitekesän kuraattori ja kantava voima. Hän on jo kymmenen vuotta toiminut aktiivisesti taiteilijana ja taidetapahtumien tuottajana, muu muassa hän on järjestänyt Turun ansiokasta Fluxee-performanssiklubia.

 

Facebook: performanssiryhma.kylkiainen

 

http://kaupunkikalastaja.blogspot.fi/

 

Facebook: Fluxee

Jussi Matilainen

Jussi Matilainen

Jänis Kuva: Johnny Amore

Johannes Klaus Koskinen Kullervona

Johannes Klaus Koskinen Kullervona

Videoteoksesta: Muruseni/My sweetheart

Mikael Korkee

Mikael Korkee

Alku

MVET

MVET

Messinaaninen visuaalisen etiikan tutkimuskeskus. Vasemmalta: Asko Nivala, Jussi Matilainen, Simo Saarikoski ja Janne Rahkila.

Aapo Korkeaoja

Aapo Korkeaoja

Human Vulture

Katriina Sjöblom

Katriina Sjöblom

Nykytaideryhmä Kylkiäinen

Salla Valle

Salla Valle

Perf Oulu 2014

Juha Valkeapää

Juha Valkeapää

Kuva: Sebastian Lindberg

Pilvari Pirtola

Pilvari Pirtola

Soft

 Kuvia Immaterialin taiteilijoiden muista projekteista. 

 

 Antti Ahonen  on ansioitunut suomalainen performanssivalokuvaaja ja esiintyjä. Hän on myös osa Kokeellisen elektroniikan seuraa, eli KOELSEA, jolta on kaksi teosta Käsitekesä-näyttelyssä.

 

http://koti.kontu.la/aahonen/

 

http://www.koelse.org/

 

 

 Johannes Klaus Koskinen ja Julius Jokela  opiskelevat yhdessä Kankaanpään taidekoulussa kuvataiteilijan ammattikorkeakouluopintoja.

 

Koskisen performanssitaiteessa ovat läsnä arkinen oleminen, drag queen -harrastus, fetisismi ja visuaalinen estetiikka.

Hän tekee paljon itsenäistä työtä Kullervo-nimellä ja hänen videoperformanssejaan voi seurata aktiivisella vimeo-kanavalla. Sooloesityksiensä lisäksi Koskinen on mukana T.E.H.D.A.S. ry:ssä ja opiskelijaryhmässä “425kg nobodyjä” / “843cm nobodyja”.

 

Johannes Klaus Koskinen ja Julius Jokela käyttävät Immaterialiin tulevassa teoksessaan hyödykseen ihmiskehon aineellisuutta, sen lihallisuutta ja voimaa, kuin myös kahden aineen välistä jännitettä ja valtasuhteita.

 

http://vimeo.com/kullervovideo

 

 

 Jussi Matilainen ja Janne Rahkila  tutustuivat Kankaanpään taidekoulussa ja ovat tehneet yhteisperformansseja siitä asti. Tänä kesänä heidät on nähty esiintymässä yhdessä muun muassa Jyväskylässä Reaktio-klubilla sekä osana T.E.H.D.A.S ry:n ryhmäperformanssia Pärnun Printmaking in opening rally -tapahtumaa.

 

Jussi Matilainen on porilainen ja Janne Rahkila vaikuttaa Tampereella. He ovat MVET-performanssiryhmän, eli messiaanisen visuaalisen etiikan tutkimuskeskuksen perustajajäseniä.

 

http://www.tehdasry.fi/home/

 

http://mvetkeskus.blogspot.fi/

 

 

 Mikael Korkee  on porilainen kuvataiteilija ja taideopiskelija. Hän opiskelee toista vuotta Kankaanpään taidekoulussa kuvataiteilijan ammattikorkeakouluopintoja.

 

Immaterialiin tulevasta esityksestä:

"Tunne – Tunne materiasi – Tunne itsesi.

Tunne ystäväsi materia – Tunne ystäväsi.

Tunne tekosi – Tunne materiasi – Tunne vaikutuksesi.

Tunne paino – Tunne voima – Tunne tasapaino."

© 2018 by Kukoistus with graphics by pippuriina.com

Kullaantie 739, 32860 Korkeaoja, Kokemäki

  • Seuraa facebookissa!