NÄYTTELYÄ TUKEE

Tiedote 04.06.2018, julkaisuvapaa

 

Nykytaidenäyttely Käsitekesä leikkii, haastaa ja kutsuu kokeilemaan

 

Vuoden 2018 näyttely tutkii luonnon älykkyyttä, ihmisen älyttömyyttä ja asumisen ekososiaalisia innovaatioita.

 

Kulttuurikollektiivi Kukoistuksen residenssiin ja pelloille, Kokemäen Korkeaojalle rakentuva näyttely koostuu elämyksistä. Kaikki teokset ovat paikalleen rakennettuja, ainutlaatuisia installaatioita, taloja tai eri tavoin materialisoituneita ideoita.  

 

Käsitekesän kasvukauden mittaan muuttuva luonnon galleria ja maatilan arki ovat työryhmän työn puite. Kävijöille aukeaa näyttely, jota on rakennettu lapioin, traktoreilla, vasaroilla ja kriittisellä rakkaudella. Käsitekesän erityislaatuisuus on rinnakkain työskentelemisessä poikkialaisen työryhmän kanssa. Mukana olevat taiteilijat, tutkijat ja rakentajat tekevät kukin residenssijakson aikana itsenäistä työtä, jota suunnitellaan ja sparrataan yhdessä.

   

Käsitekesän ytimessä kasvava, Juha Mehtäläisen suunnittelema ja Aku Koskisen mallintama, Ikipuutarha on nimensä mukaisesti tarkoitettu ikuiseksi. Metsäpuutarhan ympärille sijoittuvat teokset jäävät pysyväksi osaksi luontoa, joka kasvaa, kehittyy ja muuttuu.  

 

Käsitekesän teoksissa Mikko Ängeslevän C.G. Jungin työstä inspiroitunut savimaja kohtaa nabbteerin hitaasti mätänevän lahopuutarhan. Jussi Matilaisen veistoksen geometrian viimeistelevät peurat. Porttiteoria-triptyykki on Aapo Korkeaojan tutkimus luonnon ja ihmisen lakeihin. Oskari Tolosen kehyksistä muodostuva konseptitalo rakentuu rinnakkain Ronja Ropposen ja Henri Lokin Kotosten kanssa. Karoliina Korvuon teos on intuitiivinen tutkielma omenapuutarhaan. Arvokupla on ympäristöään kommentoiva, Ville Kirjasen kelluva työ. Hanna Välitalon jätemuovista rakentuva metsämaja ja Suvadeep Das'n tukkirumpu ovat osa Käsitekesän teoskokonaisuutta Jorge Pereiran apokalyptisen siementankin ja Josefina Björkin näyttelyä peilaavan performanssi-installaation ohella. Metsään unohdettu Henri Ijäs meditoi itsensä puuksi kysyen, “Mikä on metsän työ?”  

 

Näyttely on yleisölle auki 24.6-25.8.21018, ti-su, klo 12-18 osoitteessa Madekalliontie 1, Kokemäki. Tarkemmat tiedot (mm. opastetut kierrokset), performanssien livevideot sekä kasvava kuvagalleria Käsitekesän sivuilla www.kasitekesa.org 

 

Erillistä tiedotustilaisuutta ei järjestetä, mutta median edustajat ovat tervetulleita tapaamaan työryhmää residenssijakson aikana 4.6-21.6.2018 sekä avajaisiin 21.6 klo 18.  Näyttely sulkeutuu yhteistyössä Satasoitto-festivaalin kanssa järjestettävässä konsertissa 25.8.2018.  Esteettiset ekosysteemit-seminaari järjestetään näyttelyn yhteydessä 26.7. 2018. Puhumassa mm. Tuomas Mattila, Antti Majava, Henri Lokki, Aapo Korkeaoja ja Juha Mehtäläinen. Tapahtumista tiedotetaan erikseen.

 

Käsitekesä järjestettiin vuonna 2014 ensimmäisen kerran. Kävijöitä näyttelyssä oli n. 2500. Erityisesti Mimosa Palen Maternal Bio Powerplant-teos, sonninpaskasta muotoiltu tissi, herätti huomiota ja keräsi ihmettelijöitä jonoksi asti. TAIKE palkitsi Käsitekesän, joka mainittiin eri yhteyksissä yhtenä vuoden 2014 mielenkiintoisimmista taidetapahtumista.

 

Näyttelyä tukevat Koneen Säätiö, SKR:n Satakunnan rahasto ja TAIKE.

 

Lisätietoja:

Kuraattori

Aapo Korkeaoja

0447103580

aapo.korkeaoja@gmail.com

 

Tiedottaja

Lauri Kontula

050-5278422

lauri.kontula@helsinki.fi

 

www.kasitekesa.org

www.kukoistus.org

 

“Ensiksi raivataan pellot käsin. Kolmensadan vuoden päästä kivet tuodaan takaisin, istutetaan puut ja istutaan katsomaan auringonlaskua. Käsitekesän Ikipuutarhassa kasvavat kauneus, ruoka ja tuhatvuotinen kärsivällisyys. Ajatustalousmetsä. Hyvinvointimetsä. Maan ja ilman näyttely."

© 2018 by Kukoistus with graphics by pippuriina.com

Kullaantie 739, 32860 Korkeaoja, Kokemäki

  • Seuraa facebookissa!