Antti: 18.5.2014 Sunnuntai

Herään porilaisesta taidegalleriasta hirveässä krapulassa.

Olen ollut Perf-festivaalilla perjantaina, ja myös lauantai on mennyt kulttuurin ja viinanjuonnin parissa. Kello lähestyy yhtätoista, mutta en haluaisi poistua sängystä. Gallerian patja on miellyttävän pehmeä ja peitto lämmin.

Vaikka onkin sunnuntai, niin tänään on vielä jäljellä kaksi palaveria. Sählään aikataulujen kanssa, lähettelen tekstiviestejä ja lopulta sovin tapaavani erään porilaisen kollegani gallerialla ja sen jälkeen Aapo noutaa minut Kokemäelle.

Haemme falafelit lähikebabmestasta ja kaljaa kaupasta. Vaihdamme kuulumisia ja mietimme työn alla olevia projekteja. Aurinko paistaa miellyttävästi puun lehvästön läpi siivilöityen. Käymme läpi aikatauluja, matkasuunnitelmia ja sisällöllisiä kysymyksiä. Mietimme muuten elämää, taiteellista työskentelya, politiikkaa ja sensellaista.

Haen tavarani galleriasta ja kävelen Kirjurinluodolle.

Aapo saapuu parin tunnin kuluttua. Palaverin haasteena on se, että Aapo on sairaana eikä saisi puhua lainkaan. Itse olen hieman väsynyt/krapulassa/humalassa/jne, mutta ei se mitään. Aapo puhuu ei malta olla puhumatta, ja minä koitan parhaani mukaan jäsentää kesänäyttelysuunnitelmia.

Saavumme Korkeaojalle. Katselen peltoa jonne suurin osa teoksista tulee ja kiertelen vanhaa AIV siiloa johon olen suunnitellut yhtä teosta. Mitään suuria muutoksia suunnitelmiin reissu ei tuo. Peltoteoksen sijainti täsmentyy koska muitten teosten paikat ovat jo tiedossa. Kierrän fiilistelemässä siiloa.. Aapo arvelee että seinässä olevan reiän pystyisi avaamaan, jolloin (rakenteilla olevasta) kesäkahvilasta näkyisi sinne.

Käydään läpi aikatauluja, materiaaleja ja sensellaista mitä pystytään. Aapo lähtee heittämään minua yöbussille. Sääli lähteä, aurinkoinen maalaisidylli vaikuttaa kutsuvalta. Projektin kannalta tuskin merkittävää.

Istun yöbussissa ja mietin. Paljon muuta bussissa ei oikein voi tehdäkään. Nukun välillä. Saavun Helsinkiin, jään pois kisahallin pysäkillä ja kävelen kotiin.

© 2018 by Kukoistus with graphics by pippuriina.com

Kullaantie 739, 32860 Korkeaoja, Kokemäki

  • Seuraa facebookissa!