Maire: 22.06.2014

Proto.

Aloin vihdoin tehdä protoa kiikareista. Niiden ulkonäkö on tärkeä, vaikka käytettävyys ja idea menee tietenkin edellä. Viehättää hirveästi kaikki tutkimusmatkailuun ja teollistumisen aikakauteen viittaava. Onkohan kiikarit muinaisjäänne? Onko nykyään enää tähtäimiä? Onhan aarteenmetsästyskin tähtäämistä.

Huippujuttu oli lehdessä tässä joku aika sitten. Se oli Darwinin tutkimusmatkoilta ja evoluutioteorian synnystä. Sehän oli ihan ummikko, kun se lähti kiertämään maailmaa. Tai kaikkihan oli. Jumala loi, oli kaikki mitä tiedettiin. Mä ihailen kyllä Darwinia ja Hemulia ja kaikkia muitakin, jotka tekee havaintoja ja merkitsee niitä kirjaan. Hemuli on mun lempimuumi. Halusin sellaisen samanlaisen peltikotelon kasvien keräämistä varten. (Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen on toki cooleja myös.)

Juhannus vähän painaa. Se oli pitkä ja perusteellinen. Tulin kipeäksi heti sen haastettelun jälkeen ja norkosin puolitoista päivää sängyn pohjalla. Juhannusaatto toi ihmeparantumisen ja ruumiinlämpö laski kaksi astetta muutamissa tunneissa. Sitten syötiin, juotiin, tanssittiin, poltettiin kokko ja käytiin raveissa. Niin sanottu irtiotto. Saatto tulla tarpeeseen, mutta huipulta tuntuu ruveta vihdoin töihin. Sirkkelihommiin ekaksi.

Illemmalla:

Juu, ei se mennytkään niin. Piti yhtäkkiä rynnätä Poriin ja kaikki jäi kesken. Mulla on kaksoisrooli tässä tapahtumassa tuottajana ja se tulee koko ajan taiteen tekemisen edelle. Niin on sovittu alusta alkaen, mutta on se harmillista. Aika usein istun auton ratissa tai koneella, kun voisi olla edistämässä omaa prosessia. Ei taida olla ihme, että mun teos on niin vaiheessa vielä.

Sain tarpeeksi aikaan, että tiedän sen olevan toteutettavissa, jos vaan saisin varastettua aikaa sen tekemiseen. Sekään ei nyt näytä ihan itsestäänselvältä, koska mun tuottajaparini Katja ja Kuraattori Aapo on kuulemma vähintään kaksi päivää, ehkä koko viikon kiinni Aapon työn toteuttamisessa ja viimeistelyssä. Kyllä mä saan valmiiksi, mutta pitää taktisesti ajoittaa kaikki välittömän hengenvaaran sisältävät työvaiheet viikon alkupuoliskolle. Loppuviikosta ei vältämättä ehdi enää nukkua. Vai tekisinkö näkymättömät kiikarit? Jotka loittonee aina kauemmas, kun niihin yrittää tarttua?

© 2018 by Kukoistus with graphics by pippuriina.com

Kullaantie 739, 32860 Korkeaoja, Kokemäki

  • Seuraa facebookissa!