Building with C.G. Jung / Rakentamista C.G. Jungin hengessä

The Tower

When words and paper was not real enought anymore for C.G. Jung, he wanted to express his innermost thoughts and knowledge in stone, to create his credo in stone. This is how ’’The Tower’’ began, a construction project for him self in Bolligen, Switzerland early 1920. In the beginning Jung didn’t design actual house, just a simple cottage. There would be a stove in the middle and beds near the walls. Jung had a vision of an trational african hut: Fire place in the middle which is the center of the whole family. He felt primitive cottage to execute the idea of the whole, idea of the family included with some small cattle. Jung wanted to establish a habitation, which responses to the innermost feelings of a person. It needed to create an emotion of being secured physically and mentally. However, Jung changed the plan soon after constructions commenced. He feld the design was too primitive. Jung end up to build a two storey house which he extended several times during his life. Process of The Tower and wider peek to his world is written in his biography; Dreams, memories and reflections.

The Hut (provisional name)

Basis for my Käsitekesä –project lies in C.G. Jungs original idea of a primitive hut, which executes the conception of the whole. His Biography, Dreams, memories and reflections, made me an remarkable impession when I was reading it a decade ago. Particularly I was impressed about chapter named ’’The Tower’’. For some reason I misremembered the narrative of the chapter. For years I had an impression about Jung building a primitive house by himself. In my vision a old man, Jung look a like, lives in the hut surrounded by happiness. I admired his openess and capacity to create a house from his visions. While reading his biography I started to dream about to do something similar. Years later while contemplating my Käsitekesä –project I remembered Jungs Tower and I felt now is the time to do it and I will keep it simple.

https://www.youtube.com/watch?v=vgtiLNE16Uc

Torni

Kun sanat ja paperi eivät olleet C.G. Jungille enää riittävän todellisia hän halusi ilmaista sisimmät ajatuksensa ja tietämyksensä kivessä, luoda uskontunnustuksensa kiveen. Tästä sai ajatuksensa Torni, Jungin Bollingenissa, Sveitsissä 1920 -luvulla aloittama rakennusprojekti. Talo, jossa hän tulisi viettämään vuosia elämästään.

Alkuun Jung ei suunnitellut varsinaista taloa, vaan yksinkertaisen majan, jossa olisi liesi keskellä ja nukkumapaikat seinän vierellä. Jungin mielessä oli kuva afrikkalaisesta majasta: Keskellä palaa muutaman kiven ympäröimä tuli, ja perheen koko elämä pyörii tämän keskuksen ympärillä. Hän koki alkukantaisen majan toteuttavan kokonaisuuden idean, perheen kokonaisuuden, johon kuuluu myös kaikenlainen pikkukarja. Jung halusi rakentaa asuinsijan, joka vastaa ihmisen perimmäisiä tunteita. Sen oli luotava turvallisuuden tunnetta – ei ainoastaan fyysisesti vaan myös psyykkisesti.

Kaikesta huolimatta, jo ensimmäisten rakennustöiden aikana Jung päätyi muuttamaan suunnitelmaa, koska se vaikutti liian primitiiviseltä. Lopulta Jung rakensi kaksikerroksisen talon, joka laajeni useaan otteeseen hänen elämän aikana. Torniin liittyvä prosessi ja laajempi katsanto on esitetty kokonaisuudessaan Jungin eräänlaisessa omaelämänkerrassa, Unia, ajatuksia, muistikuvia (suom. Mirja Rutanen, Wsoy).

Maja (työnimi)

Käsitekesä –teokseni lähtökohtana on C.G. Jungin alkuperäinen idea alkukantaisesta majasta, joka toteuttaa kokonaisuuden idean. Jungista kertova kirja Unia, ajatuksia, muistikuvia teki minuun merkittävän vaikutuksen lueskeltuani sitä kymmenisen vuotta sitten. Erityisesti Torni teki sijansa mieleeni. Merkillistä ja huvittavaa, sekä kenties melko Jungilaista, muistin pitkään kertomuksen Tornista väärin. Minulle jäi vuosiksi käsitys, että Jung olisi nimenomaan rakentanut omin käsin pienehkön alkukantaisen majan, jossa oli keskellä tulisija. Mielikuvissani vanhahko Jungin näköinen mies vietti makoillen aikaansa savimajassa tulta kohennellen ja oli onnellinen. Ihailin hänen ennakkoluulottomuuttaan lähteä toteuttamaan haluamansa kaltainen rakennus. Kirjaa lukiessani minulle syntyi vastaavanlainen kaukainen haave. Vuosia myöhemmin Käsitekesä –tapahtuman teostyötä miettiessäni Jungin Torni palasi usvasta takaisin tajuntaani. Minun oli rakennettava yksihuoneinen talo.

The Tower near by lake Zürich. Original Tower has extended several times./ Zürichjärven rannalla sijaitseva Torni. Alunperin yksiosainen rakennus on laajentunut vuosien saatossa.

© 2018 by Kukoistus with graphics by pippuriina.com

Kullaantie 739, 32860 Korkeaoja, Kokemäki

  • Seuraa facebookissa!